fbpx

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett betyr at du kommer foran andre i køen. Som SBBL-medlem har du forkjøpsrett på 95000 boliger.

Slik fungerer forkjøpsretten

Har du meldt forkjøpsrett på en bolig og vært medlem i Skien Boligbyggelag lenger enn den som vinner budrunden, kan du overta boligen til den prisen som ble avtalt.

Det er to måter å avklare forkjøpsretten på:
forhåndsavklaring og fastprisavklaring.

Forhåndsavklaring

Boligen prøves på forkjøpsrett før den er solgt. Da annonseres den med prisantydningen som er satt på boligen. Er du interessert må du melde forkjøpsretten din innen fristens utløp. Meldt forkjøpsrett er ikke bindende. Når boligen er solgt tar vi kontakt med alle som har meldt forkjøpsrett i tur og orden etter ansiennitet.  Det er viktig at du er tilgjengelig på telefon når boligen er solgt og vi skal avklare forkjøpsretten.

Fastprisavklaring

Når boligen avklares etter at den er solgt, annonseres den med fast pris, dvs for den summen boligen er solgt for. Da kan du som medlem melde ditt krav om  forkjøpsrett, og tre inn i den avtalen som opprinnelig kjøper og selger har inngått.  Det er bindende når du melder forkjøpsretten på fastprisavklaring. Dersom det er flere medlemmer som melder forkjøpsrett vil boligen gå til den med lengst ansiennitet.

Felles forkjøpsrett

Alle medlemmene i Skien Boligbyggelag har forkjøpsrett, men den rettigheten gjelder ikke bare boliger i vårt område. Forkjøpsretten gjelder i en rekke boligbyggelag over hele landet, og totalt har medlemmene i SBBL forkjøpsrett til
95000 boliger.

Ansiennitet regnes fra 01.01.2003. (Har du kortere ansiennitet enn dette, er det den korteste som gjelder.)

Boligbyggelagene som samarbeider  →

Bli SBBL-medlem i dag

Få et forsprang inn i boligmarkedet allerede i dag