Skien Boligbyggelag inngår samarbeid med boligkonseptet Bovieran – en boform med helt spesielle kvaliteter

Bovieran ble etablert i Sverige i 2009 og har blitt en svært anerkjent og ettertraktet boform hos Søta Bror. I løpet av 11 år har det allerede blitt reist over 32 bygg i Sverige, og i 2019 kom Bovieran Sverige på første plass i NKI-undersøkelsen (Nöjd Kundeindex) blant samtlige av Sveriges boligutbyggere. Dette forteller alt om hvor bra konseptet er tatt imot av svenske boligkjøpere.

I 2017 ekspanderte Bovieran til Danmark og suksessen lot ikke vente på seg – tre bygg på like mange år og to nye under oppføring viser hvor godt det har slått an på den andre siden av Skagerak. Også Norske boligkjøpere har fått tilbud om dette konseptet, og innbyggere i både Bergen og Haugesund har fått muligheten til å bli en Bovieran-beboer.

Nå står Skien for tur, og Administrerende Direktør Marianne Hegna i Skien Boligbyggelag har høye forventninger.

«Vi er utrolig stolte av å kunne presentere dette prosjektet for medlemmene våre,» forteller hun. «Vi gleder oss veldig, og har stor tro på at dette vil bli meget godt mottatt i Skien. Medlemmene våre ønsker noe mer enn et ordinært leilighetskompleks og det får de her – et lekkert og moderne hjem i et fantastisk miljø med middelhavsklima, med flotte fasiliteter og tilbud som gjesteleilighet, lounger og sittegrupper, badstue og selskapslokale med eget kjøkken. Det store grøntområdet innendørs er fantastisk, her blir mulighetene for sosial omgang med naboskapet verken styrt av været eller årstidene. Her kan man når som helst nyte fellesgodene sammen med andre, og trekke seg tilbake til sin egen leilighet når man ønsker det. Alt dette er en del av Bovieran-prosjektene. Vi har tidligere vært på befaring på prosjekter i Sverige og fått oppleve hvor godt dette fungerer i praksis, dette konseptet er helt unikt og nesten som en drøm.»

Sammen med Bovieran vil Skien Boligbyggelag skape gode løsninger for de som skal kjøpe bolig. Alle Bovieran-leilighetene vil bli organisert i borettslag, hvor den største fordelen er at en stor del av kjøpesummen finansieres gjennom felleslån med lav rente og lang nedbetalingstid. Det blir selvsagt forkjøpsrett for medlemmene.

Ønsker du mer informasjon om Bovieran?